Pratite nas na

Otkrili ste nam kakvu kafu najviše volite

 

„Za mene je idealna kafa kad je jaka i gorka.“

„Najviše uživam u šoljici dobre, slatke kafe, jednostavno, to me okrijepi.“

„Samo nek je domaća, odmah mi popravi dan!“

Vjerovatno ste mnogo puta čuli ovakve rečenice, a ni vama sigurno slične nisu strane. Kad je kafa u pitanju, za mnoge ljude nema dileme – uglavnom vole i uživaju u domaćoj kafi, koju pripremaju na neki samo njima znan i s razlogom odabran način.

Za neke je jaka kafa najbolji izbor, drugi vole malo slađu, trećima je važno samo da nije hladna. Ipak, svima je zajedničko da bez kafe ne započinju dan, ali i to da im je ona nezaobilazni pratilac tokom pauza, trenutaka za odmor i druženja sa dragim ljudima.

„Bez kafe ne mogu da zamislim početak dana. Čim ustanem, stavljam džezvu i dok se spremam da izađem iz kuće ili uživam u tišini svog doma, najbolje društvo mi je upravo šolja dobre domaće kafe. Pijem je jaku i ne previše slatku, a u istom ritualu podjednako uživam i u poslijepopodnevnim časovima, kad privedem kraju većinu obaveza“, govori Zaga Pralica, koja za sebe kaže da je istinski kafoljubac.

U kafi podjednako, ali pripremljenoj na drugačiji način, uživa i Dijana Petković, otkrivši nam da voli srednje slatku kafu, ali i da je oduvijek priprema tako što je „peče“.

„U džezvu sipam određenu količinu kafe i šećera, sve dobro zagrijem i prelijem ključalom vodom. Nekako mi je kafa pripremljena na ovaj način punijeg ukusa, a tako ju je pripremala moja baka, zatim i moja mama, pa je nekako bilo logično da i ja nastavim tu tradiciju“, pojašnjava ona.

A koji ste vi tip? Da li šećerite kafu ili je volite baš onako, jaku i gorku?

„Gorku i mislim da upravo ta gorka kafa daje pravi ukus.“

„Jedna kockica na veliku šolju. Ne volim slatku kafu, to bi bilo kao da pijem sok.“

„Bez šećera, oduvijek!“

„Gorka sa crnom čokoladom, pride.“

Ove odgovore ste nam pisali na našoj Facebook stranici, gdje i dalje očekujemo da s nama dijelite svoje misli i ljubav prema omiljenom napitku. I, naravno, i dalje uživajte u dobroj šoljici Elixir kafe, bez obzira kakvu pijete!