Pratite nas na

Milica Leposavić: ”Sve se vrati”

Dok sam se vozila jutros u autobusu, gospođe koje su sjedile iza mene su pričale o ljudima koje poznaju. Ali, pričale su samo o tome kome se kakva tragedija dogodila. Naravno da se nisam osjećala ugodno slušajući o tim ružnim stvarima i patnjama, a vjerujem da nisu ni ostali. U tom trenutku sam se sjetila vaših priča kojima želite da širite lijepo raspoloženje, da malo ulijete nadu drugima, da ovih praznika konačno čujemo i nešto lijepo.

Upravo zato sam se odlučila da vam napišem još jednu priču.

Ono što je mene učinilo jako srećnom ove godine je sreća prijatelja, koji je naizgled povučen u sebe, ali živi svaki dan da nesebično pomaže drugima. Već desetak godina, koliko barem ja znam, s nevjerovatnom količinom entuzijazma potencira zalaganje za kulturni razvoj naše zajednice, ali i humana djela. Svake godine organizuje bar četiri humanitarne akcije i duplo više kulturnih događaja. Nažalost, u većini slučajeva sav posao oko toga nosi na svojim plećima i uprkos svemu, još uvijek ne odustaje.

Ove godine je na svijet trebao doći njegov drugi sinčić, ali je trudnoća supruge bila dosta rizična. Briga mu se mogla vidjeti na licu, ali ni tada nije odustajao od pomaganja drugima.

Srećom, sve je prošlo sjajno. Dobio je zdravu i predivnu bebu i ne mogu vam opisati koliko smo svi slavili s njim i bili srećni samo i isključivo zbog njegove sreće.

Da, zaista se sve vrati.